Vejen til job går fra Roskilde Kommune til Copenhagen Marriott
Vejen til job går fra Roskilde Kommune til Copenhagen Marriott

Alle fortjener en fair chance!

Vejen til job går fra Roskilde Kommune til Copenhagen Marriott

I efteråret 2016 kickstartede BC Hospitality Group et Jobskole Program for nyankomne flygtninge i samarbejde med Roskilde Kommune. Programmet giver flygtninge en 3-måneders praktikplads og deltagerne modtager sideløbende undervisning i dansk sprog, kultur og arbejdsmarkedsforhold. Derudover sørger vi så vidt muligt for opkvalificering, eksempelvis gennem hygiejnekurser.

Efter kun tre måneder er 12 ud af 29 deltagere  nu ansat på det 5 stjernede Copenhagen Marriott som rengøringsassistenter. En af flere udfordringer har været, at hotellets hovedsprog er engelsk og mange af flygtningene har begrænsede eller ingen engelskkundskaber. De har på ultrakort tid skullet tilegne sig det nødvendige ’hotelengelsk’, og dertil kommer bl.a. kurser i service & værtskab, rengøring/kemikalier og ergonomi.

Formålet med programmet er først og fremmest, at give en marginaliseret gruppe mennesker en fair mulighed for at blive en del af et danske arbejdsmarked. Men som virksomhed ser vi selv stor værdi i projektet. Mangfoldighed på arbejdspladsen er en kæmpe styrke i vores serviceorganisation, og mødet mellem de nye praktikanter og vores faste medarbejdere, som står for deres træning, har allerede resulteret i værdifulde indsigter og nye perspektiver på både arbejdsliv og dagligdag.

 

Lorem ipsum

Oplev flere af vores initiativer ...