Mad med omtanke
Mad med omtanke

Vores mange leverandører er nøje udvalgt på baggrund af bæredygtighed og kvalitet

Mad med omtanke

Indkøb inden for ’Food & Beverage’ er et centralt omdrejningspunkt for vores forretningsaktiviteter. Bæredygtighed, pris og kvalitet er nøgleord i denne sammenhæng, når det er muligt foretrækker vi derfor at engagere os direkte med leverandører ved f.eks. at besøge deres produktionssted og samarbejde med eksperter for at sikre ’best pratice’ i samtlige aspekter af produktionen.

Når det kommer til bæredygtighed i forbindelse med kød- og mejeriprodukter, er dyrevelfærd en væsentlig grundsten. Det er et emne, der betyder meget for os, og vi prioriterer at indkøbe kød fra leverandører, der tager hensyn til dyrenes behov og sætter dyrevelfærd højt.

Såfremt at det er muligt støtter vi vores leverandørvalg med følgende retningslinjer for bæredygtigt indkøb

Lokalt. Indkøb i lokalområdet stimulerer vores lokale økonomi. Det betyder at vores varer er friske og transporten kort, hvilket er med til at reducere vores klimapåvirkning.

Sæsonens varer. Varer der er i sæson er både sundere, mere omkostningseffektive, og ikke mindst bedre for miljøet. Sæsonprægede varer er ofte også lokale.   

Fair Trade. Vi støtter op om fair handelsbetingelser og opfordrer bæredygtig landbrug i udviklingslande gennem vores indkøb. Når vores indsigt i handel- og arbejdsvilkår er begrænset foretrækker vi derfor at købe Fair Trade certificerede varer.

Økologisk og biodynamisk. Færre skadelige kemikalier og pesticider i vores mad er ensbetydende med sundere krop- og ikke mindst sind. Det betyder også renere grundvand for fremtidige generationer.

Dyrevelfærd. Vi indkøber kød og mejeriprodukter fra lokale landbrug som er engagerede i dyrevelfærd. Vi mener at den bedste kvalitet kød kommer fra sunde dyr.

Bæredygtigt fisk og skaldyr. Ved primært at købe MCS eller ASC certificeret fisk og skalddyr, er vi med til at beskytte vores havmiljø, samt overfiskeri i vores have.

Lorem ipsum

Oplev flere af vores initiativer ...